שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד

פחד לפני 9 שנים 7 חודשים #1

שלום, ביתי בת 10, פוחדת לישון לבד בלילה ,אומרת שמפחדת משדים ורוחות ,כל מה שיכולנו לעשות בענין לא צלח.היא שוכבת לישון מאוד מאוחר בלילה אלא אם משהו מאיתנו ישן איתה לפני.במידה ולא נשארים לישון איתה היא יורדת לקומה תחתונה ונרדמת עם טלויזיה שדלוקה עם ערוץ הילדים.כדי שהיא תוכל ללכת למחרת ללימודים אני נשארת איתה לעיתים כדי שלא תהיה עיפה בבוקר. אשמח לעזרתך.
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד לפני 9 שנים 7 חודשים #2

שלום לך,

פחד משדים ורוחות הוא פחד נפוץ אצל ילדים. לרוב פחד זה עולה לאחר שרואים סרט או שומעים סיפור שמופיעים בו שדים ורוחות. הפחד מתעצם מכך שלכאורה אי אפשר לראות אותם (ואז גם אי אפשר לומר לה: "את רואה, אין כאן שום דבר...").

אתם יכולים כמובן לומר לה שיש שדים ורוחות רק בסיפורים, ושאין באמת דבר כזה. זאת כדי שבהדרגה היא כן תוכל לחזור על המשפט הזה בתוכה, ולזכור זאת כאפשרות. עם זאת, בוודאי שאי אפשר לומר לה "שזה שטויות ושאין לה ממה לפחד", כי החוויה שלה היא של פחד אמיתי. לכן חשוב לבטא הבנה לפחד שלה, ולכך שאתם יודעים שבתקופה הזו היא באמת פוחדת מכך, אך גם שאתם יודעים שזה יחלוף.

חשוב מאד שהיא תוכל לשוב ולרכוש ביטחון במיטה שלה ובאפשרות לישון לבד. עם זאת היא זקוקה כרגע לעזרה בכך, שכן קשה לה להישאר לבד. הייתי מציעה לכם בתחילה להיות לידה בחדר עד אשר היא נרדמת. לא ממש לישון איתה במיטה, אלא לומר שאתם תישארו לידה עד אשר היא תרדם. לאחר מספר לילות כאלה הייתי מציעה להתחיל לצמצם בהדרגה את הנוכחות שלכם. לדוגמא לצאת לשתי דקות ולחזור, כדי לאפשר לה לתרגל רגעים קצרים שבהם אתם לא נמצאים, ועם הזמן להגדיל את פרקי הזמן האלה. גם אם היא מתעוררת באמצע הלילה, חשוב שתבואו לחדרה ושוב תהיו לידה עד אשר היא תשוב ותירדם. ההנחה היא שלאחר לילות כאלה שבהם היא נרדמת בחדר בנוכחותכם היא תשוב בהדרגה לחוש בטוחה.

במידה ופחד זה ימשך עוד מספר שבועות ולא יחלוף, הייתי מציעה לכם לגשת לטיפול פסיכולוגי כדי לסייע לה ולכם להתמודד עם הפחד.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.084 seconds